De effectiviteit van links kopen

Niet iedereen is zich ervan bewust hoe groot het effect kan zijn van links kopen. Surf je op internet, dan sta je er niet bij stil hoeveel er onder de oppervlakte met elkaar in verbinding staat. Iedereen kent natuurlijk het verschijnsel van doordelen op social media-sites maar wist je dat er ook zoiets bestaat als linkbuilding?

Sterk netwerk

Er is een groot verschil tussen – vaak gedachteloos – op social media doorgedeelde pagina’s en zorgvuldig geplaatste links. Social media is uiteraard erg sterk, maar je krikt het bezoekersaantal pas echt op door links te kopen. Hierbij worden er namelijk handmatig links geplaatst op relevante sites die de metaforische verkeersknooppunten van het internet zijn.

Zorgvuldig

Wanneer je een professional in de arm neemt om je website door middel van linkbuilding een opkikker te geven, zal deze uiterst zorgvuldig te werk gaan. De links zullen dan verwerkt worden in origineel geschreven teksten met een natuurlijk overkomende zoektermdichtheid. Machinaal aangebrachte links vallen bij de grotere zoekmachines zoals Google immers meteen door de mand, zeker wanneer er teveel in een keer online komen. En is er sprake van een onnatuurlijke herhaling van trefwoorden, dan weet de waakhond je te vinden. Uiteraard is plagiaat uit den boze.

De beste keuze
Ga niet voor goedkope pakketten, want daarmee investeer je niet in de toekomst. De beste links worden op websites van je eigen taalgebied geleidelijk weggezet. Hiermee wordt er een robuuste linkstructuur opgebouwd waarmee je website opklimt in de vindresultaten van Google en andere relevante zoekmachines. Bedenk wel dat het twee kanten op werkt: je site moet goed in elkaar zitten. Een degelijke interne linkbuilding is noodzakelijk en het enthousiasme van bezoekers moet gewekt worden door interessante teksten, foto’s en/of video’s. Pas dan zullen ze terugkeren en aan familie, vrienden en bekenden de tip geven er eens een kijkje te nemen. Wordt er externe linkbuilding toegepast, dan weten nog meer mensen je site te vinden.