Flexwerken en BHV, gaat dat wel samen?

Flexwerken en BHV

Flexwerken en BHV, gaat prima samen, mits het goed geregeld is. Tegenwoordig werken veel mensen vanuit huis. Soms een paar keer Flexwerken en BHVper week. op zich is hier niets mis mee, maar op de werkvloer moet er dan wel de nodige maatregelen getroffen worden. Zo moeten er voldoende hulpverleners in het gebouw aanwezig zijn, mocht er een calamiteit gebeuren. Zo moet de leidinggevende ervoor zorgen dat er genoeg mensen op de vloer zijn als er iets mocht gebeuren. Het is dan van belang dat iedereen weet wat hem of haar te doen is. Het is daarom ook belangrijk om de hulpverleners in drie groepen te delen, zoals:

•   eerste lijn BHV’ers

•   tweede lijn BHV’ers

•   niet BHV’ers (overige medewerkers)

Prima combinatie, flexwerken en BHV

Flexwerken en BHVDe eerste lijn, moet altijd aanwezig zijn op de werkvloer. Ook moeten zij één keer per jaar een cursus volgen om op de hoogte te blijven van alles. De tweede lijn, zij als het ware de zwevende medewerkers. Zij zijn regelmatig op verschillende locaties te vinden en door een  BHV-app kunnen zij hun aanwezigheid melden. De derde groep zijn de medewerkers, die in het gebouw aanwezig zijn. Zij krijgen op voorhand basisinstructies en weten zo wat te doen, bij een ontruiming. De medewerkers hebben geen BHV diploma, maar weet precies wat hem of haar te doen staat als er iets mocht gebeuren.

Zoals je hierboven kunt lezen is de combinatie van flexwerken en BHV uitstekend te doen, mits het goed geregeld is. Bij ons bedrijf hebben wij meerdere mensen die bij calamiteiten kunnen helpen. Mede door de goede training die zij hebben gevolgd bij G4S. Dit bedrijf heeft een risicoanalyse gegeven en zo laten zien wat er allemaal verbeterd kan worden binnen ons bedrijf. Inmiddels hebben wij onze hulpverlening tot in de puntjes verzorgd en hoeven wij ons geen zorgen te maken, als er een calamiteit zich voordoet.