Normandië is makkelijk te bereiken en biedt je veel

Normandië

Wie op vakantie wil in Frankrijk hoeft hier niet per definitie lang voor in de auto te zitten! Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Normandië. Deze Franse regio ligt in het noorden van het land en is goed te bereiken vanuit Nederland. Je vindt er tal van gezellige, knusse dorpjes, prachtige krijtrotsen en een fraai landschap. Alle ingrediënten voor een onbezorgde vakantie buiten Nederland! Enig nadeel aan Normandië ten opzichte van de zuidelijke regio’s in Frankrijk, is het feit dat het weer hier snel om kan slaan. Een garantie op zon en hoge temperaturen heb je door de relatief noordelijke ligging helaas niet altijd.  

Normandië

Mogelijkheden die Normandië je biedt 

Een van de meest geliefde bezienswaardigheden in dit deel van Frankrijk is de Mont Saint-Michel. Het is een klein eiland stadje, die sinds 1979 onderdeel uitmaakt van de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het geeft aan, dat dit stadje meer dan het bezoeken waard is! Voorheen kon het eiland alleen bij laag water bereikt worden. Tegenwoordig heeft men een brug waarmee het eiland ook bij hoogwater kan worden bezocht. Naast dit stadje zijn ook plaatsen als Deauville, Barneville-Carteret en Jullouville het bezoeken waard. In welke van deze plaatsen ben jij al eens geweest? De hoofdstad van deze regio is de plaats Rouen.  

Normandië

Normandië kenmerkt zich door haar krijtrotsen 

Uniek aan Normandië ten opzichte van bijvoorbeeld het zuidelijke deel van Frankrijk, zijn de krijtrotsen die je hier vindt aan de kust. Dit betekent overigens niet, dat je hier geen strand hebt! Het strand vind je onder meer bij de kustplaats Barneville-Carteret. De bekendste krijtrotsen vind je rond de kustplaats Étretat. Tijdens een bezoek aan Normandië mag je deze bezienswaardigheid eigenlijk niet overslaan! Er zijn naast Étretat nog verschillende andere plekken waar je de krijtrotsen kunt bekijken. Op internet kun je hier meer informatie over vinden