Waarom een schutting plaatsen?

schutting den bosch

De belangrijkste reden waarom mensen een schutting om hun tuin heen plaatsen is vermoedelijk toch de privacy. Dankzij een schutting kunnen voorbijgangers namelijk niet meer zomaar je tuin of zelfs je huis in kijken. Daarnaast bieden schuttingen het onmiskenbare voordeel dat ze de wind tegenhouden. Met name in het voor- en najaar wordt het daardoor een stuk aantrekkelijker in de tuin te zitten. Verder kunnen schuttingen omgevingsgeluid een beetje dempen. Een schutting biedt bovendien grote mogelijkheden om je tuin te decoreren. Aan je schutting kun je immers van alles ophangen of vastmaken. Een schutting in Den Bosch of elders in Brabant haal je waarschijnlijk bij een erkende specialist. Je kunt deze ook inschakelen om een schutting rond jouw tuin te plaatsen.

schutting den bosch

Soorten schuttingen

De meeste schuttingen zijn gemaakt van hout. En waarom ook niet. De natuurlijke uitstraling en de warme look geven je tuin al snel een echte opkikker. De volgende houtsoorten zijn het meest gebruikelijk bij schuttingen:

– Douglas
– vuren
– grenen
– hardhout

Er zijn natuurlijk nog meer materiaalsoorten om een schutting van te vervaardigen. Wat te denken van bijvoorbeeld composiet? Dit is ideaal als je er liever zo min mogelijk onderhoud aan hebt. Keuze genoeg dus!